Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Επεξεργασία εικόνας

Αγαπημένα μου φιλαράκια, γεια σας!

Ελπίζω να σας βρίσκω καλά!

Παιδιά, σας έχω οδηγίες για online διασκέδαση. Πάμε να παίξουμε με μια ψηφιακή μας φωτογραφία; Ζητήστε από τη δασκάλα σας, ή από κάποιον φίλο σας, ή από τους γονείς σας (αν επιχειρήσετε να δοκιμάσετε στο σπίτι) να σας τραβήξει μια φωτογραφία με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Χαμογελάστε, παρακαλώ! 

Στη συνέχεια ζητήστε από τη δασκάλα σας (ή από τους γονείς σας, αν δουλεύετε από το σπίτι) να αποθηκεύσει τη φωτογραφία στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας, ώστε να μπορείτε να τη βρίσκετε εύκολα, όσες φορές κι αν χρειαστεί να παίξετε με δαύτην. 

Και τώρα... διασκέδαση! 

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ο δικός μας χάρτης

Φύκιε, γεια!

Μια και σ' αρέσουν οι δημιουργίες, έχω να σου δείξω άλλη μία! Καθώς μελετούσαμε τον χάρτη της Ευρώπης και βλέπαμε τη Μεσόγειο, το σπίτι σου δηλαδή, σκεφτόμασταν ποιους θα μπορούσαμε να ενημερώσουμε σχετικά με το θέμα μας για να βάλουν κάνα χεράκι... Είδαμε χώρες παραθαλάσσιες και μη, αλλά καταλήξαμε πως όλοι έχουμε ευθύνη για τη ρύπανση της θάλασσας, ακόμα κι αν δε βρισκόμαστε πολύ πολύ κοντά της. Κάναμε διάφορες σκέψεις, επισκεφτήκαμε διαδικτυακά με το google earth διάφορες χώρες, είδαμε εικόνες, αξιοθέατα, μάθαμε για διάφορα διάσημα παραδοσιακά πιάτα, βρήκαμε πληροφορίες για διάσημα αγαπημένα μας καρτούν, για διάφορους επιστήμονες και καλλιτέχνες και σκεφτήκαμε να τα τοποθετήσουμε όλα πάνω σε έναν κενό χάρτη της Ευρώπης. 

Γι' αυτό επισκεφτήκαμε τον ιστότοπο της e-γεωγραφίας και εκτυπώσαμε έναν χάρτη της Ευρώπης σε πολλές σελίδες. Με λίγο κόπο ενώσαμε κανονικά το... παζλ, το κολλήσαμε πάνω σε χαρτόνια και μετά σε φελιζόλ και... το στήσαμε στην τάξη για να κολλάμε πάνω ό,τι μας εντυπωσίαζε. Υλικό είχαμε αυτό που μας έστειλες με κούριερ, διάφορους χάρτες, βιβλία, αλλά και πολύ διαδικτυακό που ανακαλύψαμε μόνοι μας! Στο τέλος επισημάναμε με πράσινο γκοφρέ τούς τόπους όπου μπορούμε να σε συναντήσουμε. 

Το διασκεδάσαμε, παρόλο που θα θέλαμε να 'χαμε βρει κι άλλα πράγματα για την Ευρώπη. :) Ρίξε ματιά στις φωτογραφίες για να καταλάβεις καλύτερα. ;) 


Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Εικαστικές φυκοδημιουργίες

Πώς πάει το Καλοκαίρι, φιλαράκια;

Ελπίζω όσα κουβεντιάσαμε καιρό πριν να μην έχουν μείνει... κλειδωμένα στο σχολείο. ;) 

Καθώς κοιτούσα κάποιες παλιές φωτογραφίες που μου 'χατε στείλει, είπα να τις αναρτήσω κι εδώ, για να τις θαυμάζουμε όλοι. ;) Εξάλλου οι φυκοδημιουργίες είναι οι αγαπημένες μου, το ξέρετε! :) 


Φυκοσυνταγές! 
Αλιευμένες απευθείας από το διαδίκτυο και εκτελεσμένες με... ανακυκλώσιμα υλικά και πλαστελίνη! Εξαιρετική ιδέα, φυκΕικαστικέ μας!!!