Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Let's do it Fykie!!!!




Φύκιε Ποσειδώνιε, τα Πρωτάκια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου συμμετέχοντας στο δίκτυο Let's do it Greece δηλώνουν Ενεργοί Πολίτες, έχοντας στο νου τους εσένα και τη φιλία σας! Καθαρίζουν παρέα με τους γονείς και τους δασκάλους τους την παραλία της Αμμουδάρας. Αρωγοί στην προσπάθεια εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά!

Φύκιε, μπορείς να χαμογελάσεις και να νιώσει αισιόδοξος. Μικρά χεράκια, μεγάλες προσδοκίες πως ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος! 

Υπερήφανα, 
οι δασκάλες τους

Κατασκευή επιτραπέζιου παιχνιδιού

Φύκιε, γεια!

Ήθελα να μοιραστώ μαζί σου τη δραστηριότητα που ολοκλήρωσαν τα παιδιά μου, λίγο πριν τις πασχαλινές διακοπές.

Θέλοντας να μάθουμε καλύτερα τις χώρες της Ευρώπης, ανοίξαμε χάρτες, βιβλία, υπολογιστές και αρχίσαμε δουλειά! e-ταξίδια με το google earth, ιστοσελίδες με υλικό, χάρτες και e-χάρτες, η τσάντα με το υλικό που μας έστειλες με κούριερ... όλα στη μέση για να γνωρίσουμε καλύτερα  τους ανθρώπους στους οποίους θα απευθυνθούμε για τη σωτηρία σου. 

Κι αφού είχαμε μαζέψει ένα σωρό πληροφορίες, είπαμε: "Ε, δεν τις κάνουμε κάνα παιχνίδι να παίζουμε; Αφού έτσι μαθαίνουμε καλύτερα!".

Χρησιμοποιήσαμε το λογισμικό Revelation Natural Art (RNA). Στο πρώτο αρχείο που σχημάτισα εγώ, τα παιδιά εισήγαν τις ζητούμενες πληροφορίες και αποθήκευαν κάθε φορά. Ορίστε τι εννοώ: 

Τα παιδιά έπρεπε να σύρουν από τις "στάμπες" του λογισμικού και να τοποθετήσουν στο κατάλληλο πλαίσιο τη χώρα, την πρωτεύουσα, τη σημαία κι ένα χαρακτηριστικό της χώρας εκείνης.



Στη συνέχεια έπρεπε να ελέγξουν από το έντυπο και ψηφιακό υλικό που είχαν στη διάθεσή τους αν όλα πήγαν καλά...













Τέλος, αποθήκευαν κάθε φορά και... έτοιμες και οι 28 κάρτες του παιχνιδιού μας!!! 










Και τώρα έχουμε δύο επιλογές: 
α. Να δημιουργήσουμε παζλ, εκτυπώνοντας σε χαρτόνι και κόβοντας κάθε κάρτα στον κάθετο άξονα συμμετρίας της φροντίζοντας να δημιουργηθεί μια εγκοπή όπως τα παζλ.

β. Να δημιουργήσουμε παιχνίδι μνήμης διπλώνοντας κάθε κάρτα στον κάθετο άξονα συμμετρίας της αφήνοντας να φαίνονται στη μια πλευρά η χώρα με τη σημαία και στην άλλη η πρωτεύουσα με το χαρακτηριστικό. Έτσι δημιουργούνται 28 κάρτες διπλής όψης. 

Οι κάρτες ανακατεύονται και μοιράζονται (ανάλογα με τον αριθμό των παιχτών ή των ομάδων). Κάθε παίχτης (ή κάθε ομάδα) με τη σειρά σηκώνει μια κάρτα και ζητάει από εκείνον που κάθεται δεξιά του να πει την... κρυμμένη της όψη. Για παράδειγμα, αν ο παικτης βλέπει την όψη "χώρα - σημαία" θα πρέπει να αναφέρει την όψη "πρωτεύουσα - χαρακτηριστικό". Κερδίζει ο παίκτης (ή η ομάδα) που συγκεντρώνει τις περισσότερες κάρτες.

Φύκιε, τι προτείνεις; Ποια από τις δυο εκδοχές προτιμάς;;;

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Πάμε για αφισούλα;;;; (Μέρος 2ο - οδηγίες για windows7)

Παιδιά, γεια σας!

Καιρός να τελειώσουμε την αφίσα που είχαμε αφήσει στη μέση. Πάμε να βάλουμε κείμενο. Τι λέτε;

Στην επιφάνεια εργασίας σας εντοπίστε και ανοίξτε με διπλό κλικ το αρχείο του powerpoint με όνομα: "Δημιουργία Αφίσας", το οποίο έχετε ήδη επεξεργαστεί κι έχετε βάλει φόντο στη διαφάνεια 2. Ήρθε η ώρα να γράψουμε το κείμενο της αφίσας!!! Εγώ έχω επιλέξει να φτιάξω αφίσα με μια φωτογραφία, την οποία ρύθμισα από τις "Μετατοπίσεις". Ε, δε χωρούσαν και οι δυο δασκάλες σας μαζί...! :Ρ

Έχετε σκεφτεί τι θα γράφει πάνω η αφίσα σας, έτσι; 

Πάμε για αφισούλα;;;; (Μέρος 1ο - οδηγίες για windows7)

Παιδιά, γεια σας!

Πώς είστε;

Τώρα που έχετε μάθει ένα σωρό πράγματα για τη ζωή μου, την προσφορά μου στον πλανήτη Γη, αλλά και το δράμα που ζω, τι θα λέγατε αν φτιάχναμε, παρέα, αφισούλες για να μάθει περισσότερος κόσμος για το οικοσύστημά μου; 

Θα σας βοηθήσω εγώ! Εσείς φέρτε μαζί τη φαντασία και τη δημιουργική σας διάθεση κι εγώ θα βάλω τις... οδηγίες. Λοιπόν; Ξεκινάμε; 

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Φτιάχνουμε σταυρόλεξα;

Αγαπημένα μου φιλαράκια, χαιρετώ σας!

Ελπίζω να σας βρίσκω καλά! Σήμερα είμαι εδώ για να σας μάθω να φτιάχνετε τα δικά σας σταυρόλεξα με το JCross του λογισμικού hotpotatoes. Σταυρόλεξο με... καυτές πατάτες δηλαδή! χιχιχι!

Έτοιμοι; ΞΕΚΙΝΑΜΕΕΕΕΕ!!!!

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Λιβάδια Ποσειδωνίας

Φιλαράκια μου αγαπημένα,

Προ καιρού συνάντησα έναν δύτη στον βυθό. Είχε κατέβει για βόλτα από τα μέρη μας. Φορούσε τη γνωστή στολή κι είχε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Μας ζήτησε την άδεια για να βιντεοσκοπήσει τη γειτονιά κι εμείς, τα φυτά και τα ζώα της θάλασσας, του το επιτρέψαμε με μεγάλη χαρά. Δε βλέπουμε και πολύ συχνά ανθρώπους εδώ κάτω! Θεωρήσαμε την επίσκεψη εξαιρετική ευκαιρία να σας γνωρίσουμε τον τόπο μας. 

Ορίστε τα πλάνα που τράβηξε:







Τι λέτε; Πώς σας φάνηκε;