Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Πάμε για αφισούλα;;;; (Μέρος 1ο - οδηγίες για windows7)

Παιδιά, γεια σας!

Πώς είστε;

Τώρα που έχετε μάθει ένα σωρό πράγματα για τη ζωή μου, την προσφορά μου στον πλανήτη Γη, αλλά και το δράμα που ζω, τι θα λέγατε αν φτιάχναμε, παρέα, αφισούλες για να μάθει περισσότερος κόσμος για το οικοσύστημά μου; 

Θα σας βοηθήσω εγώ! Εσείς φέρτε μαζί τη φαντασία και τη δημιουργική σας διάθεση κι εγώ θα βάλω τις... οδηγίες. Λοιπόν; Ξεκινάμε; 


Στην επιφάνεια εργασίας σας θα βρείτε έναν φάκελο με όνομα "εικόνες αφίσας". Μέσα εκεί σας έχω αποθηκεύσει ένα σωρό εικόνες που ίσως σας εμπνεύσουν για την αφίσα σας. Στην επιφάνεια εργασίας σας θα βρείτε ακόμα κι ένα αρχείο του λογισμικού powerpoint, σαν κι αυτό που βλέπετε στην εικόνα: 


Παρατηρήσατε το εικονιδιάκι του; Κοκκινωπό, με κυκλάκι και γραμμούλες... ή κάπως έτσι. Διπλό κλικ πάνω του και... πάμε να δημιουργήσουμε!!!!


Τα αρχεία του powerpoint έχουν διαφάνειες που μοιάζουν με λευκές σελίδες. Εκεί μπορούμε να εισάγουμε εικόνες, κείμενο αλλά και ήχους ή βίντεο! 

Στο αρχείο που ανοίξατε η πρώτη διαφάνεια είναι αυτή που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία. Εσείς θα φτιάξετε την αφίσα σας στην κενή διαφάνεια με τον αριθμό 2

Θυμάστε τι πρέπει να έχει μια αφίσα; 



Έχετε δει αφίσες και αφίσες! Λοιπόν, τι λέτε; Πάμε να σχεδιάσουμε τη δική μας; Μία εικόνα, για αρχή και εφαρμογή σε ολόκληρη τη σελίδα! Αργότερα θα σας μάθω και με περισσότερες εικόνες. ;)

ΞΕΚΙΝΑΜΕΕΕΕΕ!!!! 

Στην κενή διαφάνεια (2) κάντε δεξί κλικ. Θα εμφανιστεί ένα νέο παραθυράκι. Απ' αυτό επιλέξτε την εντολή "διαμόρφωση φόντου", όπως βλέπετε στην εικόνα: 


Το παραθυράκι θα αλλάξει. Θα εμφανιστούν περισσότερες επιλογές.  Εσείς επιλέξτε από το "Γέμισμα" την εντολή "Γέμισμα εικόνας ή υφής". 


Θα εμφανιστούν κι άλλες πληροφορίες!!! Εγώ είμαι όμως εδώ για εσάς! Κλικ στο κουμπί "Αρχείο..."


Έπειτα ρίξτε ματιά στην εικόνα: 


Ναι, καλά καταλάβατε! Τρία βήματα: 
1. Βεβαιωθείτε ότι ψάχνετε στην Επιφάνεια εργασίας, αριστερά. 
2. Διαλέξτε τον σωστό φάκελο "εικόνες αφίσας" απ' όπου θα τραβήξετε εικόνα για το φόντο της διαφάνειας.
3. Πατήστε το κουμπί "Άνοιγμα".


Ο φάκελος ανοίγει κι είστε ελεύθεροι να επιλέξετε μια από τις εικόνες που θέλετε να έχει ως φόντο η διαφάνειά σας. Ως τώρα φαινόταν μπεζ. Το παρατηρήσατε; 


Μετά το "Άνοιγμα" η διαφάνειά σας θα 'χει γίνει πια... ζωγραφισμένη!!! Μπορείτε να ρυθμίσετε λίγο τις "Μετατοπίσεις", ή να ζητήσετε από τη δασκάλα σας να το κάνει, ώστε να μην "κόβεται" η εικόνα σας και να "χωράει" κανονικά στη διαφάνεια και είστε έτοιμοι για "κλείσιμο"!!! 


ΕΤΟΙΜΟΙ σχεδόν!!!! Αποθηκεύσατε;;;;;;;;;;; 



ΕΥΚΟΛΟ;;;;;;;;;;; 

Για το πώς θα γράψετε κείμενο τώρα... θα σας το πω μετά το διάλειμμα! ;)